Smslån är förmodligen det bästa och snabbaste alternativet när du snabbt behöver låna pengar. Att be någon man känner om att låna pengar kan kännas jobbigt och ännu värre känns det om man inte har råd att betala tillbaka pengarna i tid. Ett lån av en vän kan ibland leda till följder som man inte alls hade räknat med, exempelvis att man blir ovänner och osams. Så låt bli att riskera en vänskap och ta istället ett smslån.

Att välja långivare av smslån

Det finns oändligt många att välja på när du ska ta ett smslån. Det kan vara svårt att veta vilken av alla dessa långivare man bör välja. Vissa erbjuder pengarna snabbare än andra och andra erbjuder större lån med andra förmåner. En del långivare erbjuder faktiskt till och med lån till dem med betalningsanmärkningar vilket är ganska unikt av en långivare. I sådana fall kan det vara smart att gå igenom listor på bästa sms lån med betalningsanmärkning innan man ansöker om ett lån. Dock bör den med betalningsanmärkningar starkt överväga att ta ytterligare ett lån när den redan har lån som den inte kunnat betala tillbaka i tid.

Vad gör ett smslån billigt

Låna pengar

Vissa kanske tänker att ett lån är ett lån, att pengarna som lånas även är de som ska lämnas tillbaka men så är aldrig fallet! Varje gång du tar ett lån av en bank eller annan typ av långivare läggs det alltid på en ränta. Med ränta menas de pengar som läggs på beloppet du lånar, det vill säga den avgift långivaren tar för att låna ut pengar. Exempelvis om du lånar 100 kr och räntan är 10 % måste du lämna tillbaka 110 kr. För att avgöra vilket snabblån som därför är billigast så är det räntan som du måste ha koll på. Det billigaste smslånet är alltså det med lägst ränta.

Snabblån kan bli en dyr affär om du väljer fel långivare

Så om du väl bestämt dig för att du behöver ta ett snabblån via sms så måste du lägga ned tid på att hitta den bästa långivaren vad gäller ränta. Om du inte jämför och letar efter bästa räntan riskerar du att lånet blir en dyrare affär än vad det är värt. För att hitta det bästa smslånet måste du alltså gör viss research först. Enklast är om du använder papper och penna, skriv upp namnet på långivaren och sedan vilken ränta de erbjuder dig. Leta dig in på långivarnas hemsidor för att ta reda på vilken ränta de erbjuder. Som du förstår så lånar dessa långivare inte ut pengar enbart för att göra dig en tjänst utan i det långa loppet tjänar de pengar på lånet. När du gjort denna research har du en tablett över långivare och dess räntor. Välj då den på din lista som har den lägsta räntan. Exempelvis om långivare X har 1 % i ränta, långivare Z har 2 % och långivare Y har 5 % så kan du dra slutsatsen om att långivare X är den med det billigaste smslånet. Om du lånar 100 kr av långivare X med 1 % ränta så ska du alltså betala tillbaka 101 kr totalt.

Kategorier: Ekonomi